Donderdag 19 oktober het gehele team weer aan de BHV. Onder andere reanimatie en het blussen van een brand werd geoefend. Een fijne, nuttige en leerzame dag voor het team om met een veilig gevoel de bouw weer op te gaan!

Het belang:
In de bouwsector is Bedrijfshulpverlening (BHV) van cruciaal belang voor het waarborgen van de veiligheid van werknemers en het minimaliseren van risico’s. Een BHV-cursus kan aanzienlijk bijdragen aan een doeltreffende respons in noodsituaties.

BHV-gecertificeerde medewerkers op de bouwplaats zijn getraind om snel en effectief te handelen bij ongevallen, brand of andere noodsituaties. Dit omvat het verlenen van eerste hulp, het evacueren van personeel en het beheersen van kleine branden totdat professionele hulp arriveert.

De voordelen van BHV op de bouw zijn talrijk. Snelle reactietijden verminderen de kans op ernstige verwondingen en minimaliseren de schade aan eigendommen. Bovendien draagt een goed opgeleide BHV-crew bij aan een veiligere werkomgeving, wat de algehele productiviteit ten goede komt.

Een BHV-cursus biedt praktische kennis en vaardigheden die specifiek zijn afgestemd op de bouwsector. Deelnemers leren niet alleen levensreddende technieken, maar ook hoe ze adequaat kunnen reageren op bouwgerelateerde noodsituaties, zoals instortingsgevaar of ongevallen met bouwmachines.

Investeren in BHV-training voor personeel op de bouwplaats is niet alleen een wettelijke verplichting, maar het is ook een investering in de veiligheid en het welzijn van werknemers. Een proactieve benadering van BHV betaalt zichzelf terug door het minimaliseren van risico’s, het voorkomen van ernstige letsels en het waarborgen van een veilige werkomgeving op de bouw.